flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Дніпропетровської області стягнув на користь військової частини грошові кошти у розмірі 696 000,00 грн.

 Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 20 жовтня 2015 року задоволено позовні вимоги військового прокурора Київського гарнізону до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення штрафних санкцій у розмірі 696 000,00 грн. (справа №904/7885/15).

Позов у вказаній справі подано військовим прокурором в інтересах держави в особі: Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління Національної гвардії України, військової частини Національної гвардії України.

Під час розгляду справи судом встановлені наступні обставини.

Між військовою частиною та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір, відповідно до умов якого останній зобов’язувався поставити військовій частині товар – черевики чоловічі з високими берцями для військовослужбовців.

Відповідно до укладеного договору вартість товару складає 3 480 000,00 грн. Зазначені кошти військовою частиною були перераховані на рахунок відповідача.

Також, договором передбачено, що у разі поставки недоброякісного товару товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язане сплатити військовій частині штраф у розмірі 20% вартості недоброякісного товару.

Висновками про результати оцінки відповідності черевиків чоловічих з високими берцями для військовослужбовців встановлено, що поставлений відповідачем товар не відповідає вимогам нормативних актів, тобто, є неякісним.

В зв’язку з наведеним, прокурор нарахував та просив стягнути з відповідача штраф у розмірі 696 000,00 грн., що складає 20% вартості недоброякісного товару.

 Враховуючи наведені обставини справи, господарський суд Дніпропетровської області 20 жовтня 2015 року прийняв рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі та стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю на користь військової частини штрафу у розмірі 696 000,00 грн.

 

Вказане рішення набрало законної сили у відповідності з положеннями Господарського процесуального кодексу України та не оскаржувалось в апеляційному і касаційному порядках.