flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Дніпропетровської області повернуто у державну власність майно військового шпиталю

            Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 18 травня 2015 року по справі №904/2552/15 були задоволені позовні вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області про витребування майна з чужого незаконного володіння.

Звертаючись з позовом, позивач просив суд витребувати з чужого незаконного володіння відповідачів у державну власність нерухоме майно – будівлі та споруди Дніпропетровського військового шпиталю.

В ході розгляду справи, господарським судом встановлено, що під час відчуження спірного майна були порушені вимоги законодавства, яким врегульовані питання реалізації військового майна Збройних Сил України, а саме, майно було відчужено не уповноваженою на це особою та без згоди держави, яка є власником цього майна.

 Враховуючи наведене, господарський суд Дніпропетровської області задовольнив позовні вимоги в повному обсязі та витребував в державну власність нерухоме майно – будівлі та споруди Дніпропетровського військового шпиталю. 

19 жовтня 2015 року Дніпропетровський апеляційний господарський суд своєю постановою залишив без змін рішення господарського суду Дніпропетровської області у вказаній справі.