flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Дніпропетровської області повернуто до державної власності земельні ділянки вартістю понад 25 млн. грн.

            Дніпропетровська місцева прокуратура №1 Дніпропетровської області звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовами до товариства з обмеженою відповідальністю підприємства (Особа_1) про розірвання договорів оренди земельних ділянок (справи №904/5168/16, №904/5036/16).

Позови у вказаних справах пред’явлені органами прокуратури в інтересах держави в особі Дніпропетровської міської ради. 

Під час з’ясування обставин справ господарським судом встановлено, що між Дніпропетровською міською радою, як орендодавцем, та товариством з обмеженою відповідальністю підприємством (Особа_1), як орендарем, укладено договори оренди земельних ділянок. 

Відповідач орендну плату за користування землею не сплачував, що є істотним порушенням умов спірних договорів. 

Крім цього, право власності на нерухоме майно, розташоване на цих земельних ділянках, перейшло до товариства з обмеженою відповідальністю (Особа_2) у зв’язку з відступленням прав вимоги за договорами іпотеки та застави.

З огляду на викладене, Господарський суд Дніпропетровської області вирішив (рішення від 11.08.2016 та 01.11.2016) розірвати договори оренди земельних ділянок загальною вартістю 25 519 806,00 грн. та зобов’язати відповідача повернути їх Дніпропетровській міській раді.  

Вказані рішення не оскаржувались в апеляційному та касаційному порядках та набрали законної сили у відповідності з нормами Господарського процесуального кодексу України.