flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у міжнародній конференції

12 грудня 2019, 10:20

Протягом двох днів 09 та 10 грудня 2019 року в м. Києві проходила Міжнародна регіональна конференція (саміт) високого рівня «Захист прав людини через суддівську освіту: кращі практики та удосконалення стандартів».

Захід ініційовано Національною школою суддів України у співпраці з Верховним Судом та за підтримки Ради Європи.

У конференції взяли участь представники 15 суддівських шкіл із Західної та Східної Європи, Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, експерти Ради Європи та її інституцій, судді-викладачі (тренери), науковці, практики.

 

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у заході взяв суддя Олександр Крижний. 

Мета конференції – обмін досвідом та кращими практиками підготовки суддів та кандидатів на посаду судді у навчальних закладах суддівської освіти країн Західної та Східної Європи.  

 

Протягом конференції відбулось п’ять сесій:

- сесія І: «Провідна роль національних суддівських шкіл у сфері підготовки майбутніх суддів»;

- сесія ІІ: «Забезпечення періодичного навчання суддів за стандартами Європейської Конвенції та практики Європейського суду з прав людини»;

- сесія ІІІ: «Ключова роль судді у застосуванні Конвенції захисту прав людини, Європейської соціальної хартії та практики Європейського суду з прав людини у національній судовій практиці»;  

- сесія ІV: «Сучасна суддівська освіта: контент, учасники, методологія, інструментарій»;  

- сесія V: «Обговорення та схвалення Київських рекомендацій по удосконаленню суддівської освіти щодо захисту прав людини через практику Європейського суду з прав людини».

 

За підсумками роботи саміту були схвалені Київські рекомендації з удосконалення суддівської освіти щодо застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини — 2019.

 

 

За матеріалами

Національної школи

суддів України