flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у семінарі з розвитку законодавства у сфері авторського права і суміжних прав

20 вересня 2019, 11:25

Протягом 12–13 вересня 2019 року відбувся семінар з розвитку законодавства у сфері авторського права і суміжних прав, організований Програмою розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP).

Учасники заходу зосередили увагу на важливості інтелектуальної власності (ІВ) для економіки України, наявних перешкодах для захисту ІВ в Україні та відповідних міжнародних стандартах. Також обговорено виклики наявної системи авторського права та суміжних прав у контексті процесу винесення судових рішень, здійснено огляд ситуації в сфері авторського права та суміжних прав і необхідності проведення змін.

Водночас зарубіжні експерти висловили свої думки щодо ефективної та дієвої системи правових норм у сфері авторського права і суміжних прав у площині міжнародних зобов’язань України.

У ході експертної дискусії визначено ключові питання нинішньої системи норм з авторського права та суміжних прав в Україні, а саме питання Інтернет-піратства, колективного управління авторським правом.

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, який також взяв участь у заході, виступив з доповіддю в експертній дискусії щодо поточної ситуації в сфері авторського права і суміжних прав і необхідності проведення змін.

Крім того, напередодні семінару відбулося засідання з ключових питань захисту та управління у сфері авторського права і суміжних прав в Україні.  

Під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання ІВ в розрізі української економіки, перешкоди сьогодення на шляху захисту ІВ в Україні, а також міжнародні стандарти в цій сфері.

За матеріалами

Верховного Суду