flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у судовому форумі

20 листопада 2018, 17:32

15-16 листопада 2018 року у м. Києві відбувся VII Судовий форум.

 

Захід організовано Асоціацією правників України спільно з проектами Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» та «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини».

 

Мета заходу − ознайомлення з найактуальнішими питаннями, які стосуються судочинства, судової реформи, новел процесуального законодавства, а також вимог, що ставить час і суспільство до професії правника.

 

Форум відбувся за участю очільників і представників органів судової влади та суддівського самоврядування – Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Ради суддів України; керівництва і суддів Верховного Суду, суддів Конституційного Суду України, заступника Глави Адміністрації Президента України, представників Міністерства юстиції України, суддів національних та іноземних судів, практикуючих юристів, міжнародних експертів, а також представників та експертів Ради Європи.

 

До обговорення актуальних питань судочинства долучився і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

 

Перший день форуму був присвячений особливостям використання цифрових технологій у судовому процесі, зокрема, першому досвіду запуску пілотних проектів системи «електронний суд», питанням аналізу та оцінки електронних доказів тощо.

Завершився перший день форуму презентацією проекту Асоціації розвитку суддівського самоврядування України «Підвищення обізнаності дітей з судовою владою» за підтримки проекту USAID «Нове правосуддя».

Протягом другого дня було оприлюднено експертні висновки щодо судової реформи в Україні у контексті стандартів та рекомендацій Ради Європи; висвітлено підсумки першої хвилі кваліфікаційного оцінювання суддів та другого конкурсного набору суддів до Верховного Суду; презентовано перші підсумки роботи Верховного Суду; наведено особливості процесу створення та початку роботи нових окружних судів; порушено тему конституційних скарг; обговорено актуальні позиції Верховного Суду в цивільних, господарських, адміністративних і кримінальних справах та ін.

Під час обговорення питань, пов’язаних з розглядом господарських справ, суддя Олександр Крижний виступив з доповіддю щодо проблемних питань розмежування юрисдикцій.

 

 

 

У публікації використані

матеріали з веб-сайту

Асоціації правників України

та Ради суддів України