flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області Ніна Камша взяла участь у міжнародній конференції, присвяченій питанням банкрутства

24 вересня 2018, 11:58

  19 вересня 2018 року в м. Києві відбулась міжнародна конференція з питань реформування системи банкрутства в Україні з огляду на кращі світові практики.

Під час конференції учасники обмінялися думками щодо: ролі реформи банкрутства у структурній трансформації економіки України та забезпеченні захисту права власності; проблемних питань застосування законодавства про банкрутство компаній; перспектив запровадження інституту банкрутства фізичних осіб; пошуку оптимальної моделі саморегулювання професії арбітражних керуючих.

Особлива увага була прикута до Кодексу України з процедур банкрутства, який підготовлений для прийняття Верховною Радою України у другому читанні.

Серед новацій Кодексу:

- спрощення доступу до процедур банкрутства;

- збільшення можливостей для санації;

- створення ефективних механізмів позасудового врегулювання;

- об’єднання мирової угоди та санації в єдину процедуру;

- покращення умов участі у процедурах банкрутства кредиторів та підвищення рівня захищеності їхніх прав;

- значне скорочення строків розгляду справ.

На думку експертів з питань банкрутства результатом прийняття наведеного кодексу стане надходження іноземних інвестицій, створення робочих місць та наповнення бюджету.

Обговорення зазначених питань відбулось за участю голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Андрія Іванчука, Міністра юстиції України  Павла Петренка, виконуючого обов’язки Міністра фінансів України Оксани Макарової, першого заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі України Максима Нефьодова, керівника Проекту ЄС ПРАВО-Justice Довідаса Віткаускаса, експертів Міжнародного валютного фонду з банкрутства та Світового банку з корпоративного банкрутства та прав кредиторів, представників Національного банку України, Центру комерційного права, Асоціації правників України, Національної професійної спілки арбітражних керуючих України, суддів господарських судів, у тому числі, заступника голови Господарського суду Дніпропетровської області – голови колегії суддів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, Ніни Камші.