flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у підготовці суддів в якості викладача

20 вересня 2018, 10:46

17-21 вересня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів.

 

18-19 вересня 2018 року в рамках цієї підготовки були апробовані тренінги «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських спорів» і «Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування».

 

Обидва курси проводилися в інтерактивній формі суддями-тренерами Борисом Греком, Олесею Дупляк і Олександром Крижним.

 

У ході обговорення основних тем курсу «Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування» особливу увагу учасників було звернуто на правові позиції Верховного Суду, зокрема, щодо виплати страхового відшкодування, розуміння ролі судді для суб’єктів страхових відносин і можливості належним чином захистити права у сфері страхування.

 

  Судді - учасники апробації високо оцінили роботу розробників курсу «Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування» та виявили бажання отримати його матеріали. 

Учасниками навчання у повному обсязі була виконана програма тренінгу «Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішені господарських спорів». 

Цією програмою були передбачені завдання для практичного застосування слухачами знань щодо вирішення модельних справ, питання для експрес опитування з наступним обговоренням. 

Судді обговорили окремі питання щодо розгляду спорів, що виникають у процесі укладення господарських договорів і спорів, пов’язаних зі зміною, розірванням договорів та визнанням їх недійсними, застосування міжнародних угод при вирішенні господарських спорів, вирішували завдання в малих групах, слухали коментарі викладачів, дискутували та обмінювалися думками.

Викладачі (тренери) та судді-учасники апробації висловили своє задоволення високою фаховою дискусією з актуальних питань, які винесені для обговорення майбутнім суддям.

 

За матеріалами Національної школи суддів України