flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у засіданні робочої групи з питань гендерної рівності у судовій системі

30 січня 2018, 17:14

26 січня 2018 року у м. Києві проведено засідання експертної групи з питань гендерної рівності в діяльності установ судової влади і при відправленні правосуддя.

Захід організовано Радою суддів України спільно з Програмою USAID «Нове правосуддя» і Проектом ООН-Жінки «CEDAW в дії».

До складу робочої групи були запрошені судді, адвокати, представники Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів України, офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, громадських організацій, проектів міжнародної технічної допомоги, що сприяють впровадженню судової реформи, і Міністерства юстиції України. 

Участь у нараді взяв і суддя Господарського суду Дніпропетровської області, член Ради суддів України – Іван Іванович Колісник.

Під час заходу було презентовано проект Індексу гендерної чутливості в діяльності судової влади, який є інструментом виміру прогресу інтеграції принципу рівних прав, обов’язків і можливостей жінок і чоловіків у судовій системі; апробовано Індекс експертною групою для визначення показників за Індексом і обговорено напрацювання відповідних планів дій для покращення ситуації. 

За підсумками засідання були розроблені заходи щодо покращення рівних можливостей чоловіків і жінок в управлінні органами судової влади і доступі до правосуддя.