flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реформи у сфері корпоративного управління

15 листопада 2017, 10:47

10 листопада 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України спільно з Центром комерційного права та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку проведено семінар з метою підвищення рівня кваліфікації суддів господарських судів на семінарі на тему: “Реформи у сфері корпоративного управління. Практика врегулювання та вирішення корпоративних спорів”.

Господарський суд Дніпропетровської області на цьому заході представляв суддя Олександр Крижний.

Перед учасниками семінару виступали проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, заступник Голови Вищого господарського суду України Сергій Могил, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тімур Хромаєв та директор Центру комерційного права Валентина Данішевська.

Член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Ігор Назарчук зосередив увагу суддів на актуальному питанні щодо здійснення сучасних викликів стосовно зловживання на ринку цінних паперів. Викладач зазначив, що у стадії врегулювання знаходиться питання запобігання здійсненню маніпулювання на ринках капіталу, оскільки чинне законодавство потребує змін та ефективного реагування на виклики, пов’язані з використанням новітніх технологій та методів здійснення маніпулювання.

Зацікавив суддів і виступ доктора юридичних наук, члена Ради з питань судової реформи при Президентові України, члена Науково-консультативної ради Вищого господарського суду України Олексія Кота щодо способу захисту порушених прав та інтересів у сфері корпоративних відносин.

Крім того, судді мали можливість ознайомитись із зарубіжною практикою укладання корпоративних договорів.

Після ознайомлення, судді обговорили напрями розвитку цього важливого корпоративного інструмента в Україні, дискутували на тему щодо застосування іноземного права до угод, договірної підсудності тощо.

Наприкінці зустрічі модератори тренінгу – Валентина Данішевська та суддя Вищого господарського суду України, секретар першої судової палати Валерій Картере розкрили деякі практичні аспекти застосування законодавства у сфері корпоративного права та обговорили питання, що виникають у ході розгляду корпоративних спорів.