flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Дніпропетровської області завітали гості

12 червня 2017, 18:07

          01 червня 2017 року Господарський суд Дніпропетровської області приймав гостей – учнів 10-го класу Дніпровського міського юридичного ліцею, яких супроводжувала куратор Головко Алла Борисiвна.

Так сталося, що ліцеїсти завітали до суду в День захисту дітей, про виховання і навчання яких піклуємося ми, дорослі, і переймаємось тим, щоб хороше стало набагато кращим, а всі негаразди перетворювались в гарні події.

 

Працівники Господарського суду Дніпропетровської області, які спілкувалися з дітьми, доклали всіх зусиль аби розповідь про діяльність судової установи була викладена доступною та зрозумілою для них мовою.

Вже традиційно оглядова екскурсія судом розпочалася із «самого серця установи» - канцелярії суду. Саме такими теплими словами розпочала свою розповідь про діяльність відділу його керівник –  Колгушкіна Вероніка Юріївна. «Працівники канцелярії кожного дня опрацьовують безліч поданих до суду документів, які в подальшому передаються в роботу суддям та підрозділам суду», - наголосила Вероніка Юріївна.

Крокуючи далі приміщенням суду, учні завітали до відділу аналізу і узагальнення практики застосування законодавства, очолюваного Третьяковою Тетяною Вікторівною. Тетяна Вікторівна зацікавила гостей тим, що вони мали можливість ознайомитись з копіями процесуальних документів. Також, вона коротко розкрила питання узагальнення практики застосування законодавства по окремим категоріям справ.

Підхопила естафету доповідей про діяльність суду начальник аналітично-статистичного відділу Здоровиця Світлана Василівна, яка із захопленням повідала гостям про організаційне забезпечення роботи суду у сфері статистичного обліку та звітності. Крім цього, діти оглянули бланк статистичної картки, яка заповнюється за результатами розгляду кожної господарської справи.

У відділі управління персоналом юнаків та дівчат прийняла керівник Аністратенко Оксана Володимирівна, яка зупинилася на питаннях, що стосуються проходження виробничої практики на базі Господарського суду Дніпропетровської області студентами вищих навчальних юридичних закладів, якими в подальшому можуть стати і випускники ліцею.

Спеціаліст відділу інформаційно-технічного забезпечення Денисенко Анатолій Анатолійович провів із молоддю бесіду щодо функціонування єдиної комп’ютерної мережі суду, організації та проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та основних засад роботи комп’ютерної програми «Діловодство спеціалізованого суду».

Під час ознайомлення з порядком підшивання документів у господарській справі працівники суду були приємно вражені тим, що учні вже обізнані із вказаною процедурою, адже отримали ці знання під час засвоєння навчальних дисциплін в ліцеї.

Крім наведеного, майбутні правники дізналися про напрямки комунікаційної діяльності Господарського суду Дніпропетровської області, інформаційне наповнення веб-сайту суду, наявність посади судді-спікера та прес-секретаря суду тощо.

 

 

 

 

І все ж, родзинкою заходу, яка привернула увагу всіх, навіть трошки стомлених юнаків та дівчат, стала їх участь в якості вільних слухачів у відкритому судовому засіданні під головуванням судді Новікової Рити Георгіївни.

Проведена зустріч залишила у всіх її учасників безліч приємних вражень та позитивних емоцій, а на згадку юним правникам були вручені пам’ятки з основних питань діяльності суду.