flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник апарату Господарського суду Дніпропетровської області пройшов навчання у Національній школі суддів України

12 червня 2017, 18:08

          29 травня – 02 червня 2017 року Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело підготовку керівників апаратів місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей.

Удосконалював навички з питань організаційного забезпечення роботи суду і керівник апарату Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Гануляк.

В якості викладачів були запрошені судді, судді у відставці, керівники апаратів судів м. Дніпра та Запорізької області, начальники відділів Територіального управління Державної судової адміністрації в Дніпропетровській області, доцент кафедри української мови Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара та інструктор із надання медичної допомоги. 

Під час підготовки керівники апаратів судів обмінялися думками щодо напрямків реформування судової системи та особливостей впровадження процедури медіації, ознайомились з етичними основами судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, зокрема, етичними та психологічними аспектами спілкування працівників суду з маломобільними групами населення, розглянули особливості проходження державної служби в судах відповідно до положень Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 та норми законодавства, якими врегульовано питання статусу помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів, обговорили антикорупційне законодавство, удосконалили навички правового письма і т. ін.

Особливу увагу було приділено вивченню інноваційних форм та методів, спрямованих на ефективне та якісне адміністрування в суді.

Так, слухачі ознайомились з методами управління в судах, питаннями організації, контролю та оцінки якості роботи працівників апарату суду, реалізацією заходів з управління роботою суду у надзвичайних ситуаціях, організацією контролю за виконанням працівниками апарату суду розпоряджень голови суду та суддів тощо.

Крім цього, очільники апаратів судів заслухали доповіді, що стосуються раціонального використання працівниками апарату суду робочого часу, визначення пріоритетних завдань, підвищення продуктивності протягом робочого дня та додаткових можливостей вивільнення часу для вирішення важливих питань.

По закінченню навчання слухачам були вручені сертифікати Національної школи суддів України.