flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у круглому столі, присвяченому врегулюванню конфлікту інтересів у судовій владі

12 червня 2017, 18:07

         26 травня 2017 року у Національній академії наук України (м. Київ) відбувся круглий стіл на тему: «Врегулювання конфлікту інтересів у судовій владі».

Захід проведено за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

У роботі круглого столу взяли участь представники міжнародної донорської спільноти, члени Ради суддів України, керівництво та уповноважені працівники Державної судової адміністрації України, члени та уповноважені працівники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, члени Громадської ради доброчесності, представники Національної школи суддів України та судді.

Відвідав захід і суддя Господарського суду Дніпропетровської області, член Ради суддів України Іван Колісник.

Під час зустрічі було презентовано проміжний проект звіту «Врегулювання конфлікту інтересів у судовій владі України», підготовленого експертом з питань протидії корупції Програми USAID «Нове правосуддя» доктором Тільманом Хоппе на основі глибокого аналізу відповідного українського законодавства.

Крім цього, учасники круглого столу обговорили визначені експертами прогалини та проблемні аспекти українського законодавства щодо врегулювання питань навколо конфлікту інтересів у судовій системі України, визначили подальші спільні кроки із покращення відповідної правової бази, а також посилення спроможності уповноважених органів здійснювати моніторинг конфлікту інтересів та ознайомилися з міжнародним досвідом інших країн у сфері врегулювання конфлікту інтересів всередині судової системи та між установами судової й інших гілок влади.

Довідково: програма реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2016 року.

Мета програми – надання підтримки судовій владі, уряду, парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки.