flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у науково-практичній конференції

26 травня 2017, 11:50

        Одним із кроків на шляху проведення судової реформи є внесення змін до процесуального законодавства. Наразі у Верховній Раді України зареєстровано законопроект про внесення змін до процесуального законодавства, в тому числі і до Господарського процесуального кодексу України.

Саме ця подія об’єднала представників різних сфер правничої діяльності у місті Одеса.  

Так, 19 травня 2017 року в приміщенні Одеського апеляційного господарського суду проведено всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему: «Основні новели Господарського процесуального кодексу України та перспективи їх застосування в судовій практиці».

Захід організовано Асоціацією суддів господарських судів України за підтримки Ради адвокатів Одеської області, Громадської організації «Всеукраїнський центр економічного права», Європейської Бізнес Асоціації, Спілки Українських Підприємців. 

Серед учасників конференції були провідні фахівці наукових шкіл господарського права та процесу міст Києва, Харкова, Одеси, Маріуполя, судді Вищого господарського суду України, судді апеляційних та місцевих судів господарської юрисдикції, представники юридичної та бізнес-спільноти.    

В обговоренні новел господарського процесу взяв участь і заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області Олег Васильєв.

Організатори заходу наголосили, що основною метою конференції є визначення сильних сторін нового Господарського процесуального кодексу України та окреслення можливих труднощів при його практичному застосуванні.

Для досягнення поставлених цілей правники обмінялися думками щодо наступних тем:

- «Теоретично-правові аспекти проекту Господарського процесуального кодексу України»;

- «Новий Верховний Суд як гарантія перезапуску системи»; 

- «Окремі аспекти апеляційного провадження в господарському судочинстві»;

- «Традиції та новели господарського процесу у контексті проекту Господарського процесуального кодексу України»; 

- «Засоби захисту порушеного права»; 

- «Нова адвокатура у новому господарському судочинстві»; 

- «Питання відповідальності учасників господарського процесу за зловживання правами та невиконання процесуальних обов’язків»; 

- «Стадії позовного провадження: виклики та проблеми застосування положень нового Господарського процесуального кодексу України»;

- «Нові підходи та засоби доказування в господарському процесі» тощо.

 

Варто зазначити, що судді Господарського суду Дніпропетровської області також долучилися до обговорення новел господарського судочинства за допомогою засобів відеоконференцзв’язку.