flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Дніпропетровської області завітали майбутні правники

10 жовтня 2024, 18:10

Підтримуючи традиції гостинності, Господарський суд Дніпропетровської області в черговий раз відкрив двері для студентської молоді.

Цього разу, 09 жовтня 2024 року, на день відкритих дверей до суду завітали студенти четвертого курсу, які здобувають вищу освіту за спеціальністю «Право» в університеті імені  Альфреда Нобеля.

Юнаків та дівчат супроводжували завідувач кафедри права Шкабаро Вероніка та старший викладач, куратор юридичної клініки кафедри права Біла Альона.

 

Розпочав зустріч голова суду Олександр Ліпинський, який привітавши майбутніх фахівців із професійним святом розповів про місце Господарського суду Дніпропетровської області у системі національного судоустрою та про роль господарських судів у забезпеченні прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері господарських відносин.

Крім того,  голова суду висловів сподівання, що гості в процесі свого візиту до суду зможуть отримати необхідну інформацію, яка дозволить їм на практиці закріпити здобуті в університеті теоретичні знання та знайти відповіді на питання, які перед ними поставили їхні викладачі.

Керівник апарату суду Олександр Гануляк поцікавився у гостей про їх очікування від відвідування судової установи, розповів про структуру апарату суду та про справи, що відносяться до юрисдикції господарських судів.

Наостанок спілкування керівник апарату суду запросив майбутніх правників, після отримання дипломів, спробувати свої сили у суді та можливо в подальшому зв’язати свій кар’єрний шлях саме із судовою установою.

 

Цікавим для гостей стало відвідування підрозділів суду. А саме, відділу документального забезпечення (канцелярії), відділу аналізу і узагальнення практики застосування законодавства, аналітично-статистичного відділу, а також відділу забезпечення роботи керівництва суду та зав’язків зі ЗМІ.

Поспілкувавшись із начальниками підрозділів, відвідувачі отримали детальну інформацію про завдання, які виконує кожний із відділів, а також мали змогли отримати відповіді на свої запитання.

Проведена зустріч залишила у всіх її учасників безліч приємних вражень і позитивних емоцій.