flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний опановував методику підготовки і проведення тренінгів із медіації

06 липня 2021, 10:57

29 червня – 02 липня 2021 року відбулося навчання для тренерів «Методика підготовки і проведення тренінгів із медіації». 

Захід організовано Національною школою суддів України у співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (UNDP). 

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у тренінгу взяв суддя Олександр Крижний. 

Викладачами були запрошені європейські експерти Софія Ткемаладзе, незалежний практик (посередник/медіатор, арбітр, розробник систем врегулювання спорів), консультуючий міжнародні організації  (UNDP, USAID,  ADB, GIZ) та Софія Чачава, доктор юридичних наук, професор права в Університеті NewVision («Нове бачення») і в Тбіліському державному університеті, професор у сфері приватного права і медіації. 

Під час тренінгу учасники опрацювали процедуру медіації в теорії і через практичні кейси, обговорили суть медіації, її фази, особливості ведення переговорів, психологічні особливості роботи зі сторонами, факторами конфлікту. 

Особлива увага майбутніх тренерів була зосереджена на практичних питаннях, що стосуються методик викладання, які застосовуються у процесі навчання, коучингу роботи в малих групах, критеріям і методам оцінки ефективності отриманих знань. 

Кожний із учасників тренінгу пройшов попередню базову підготовку за програмою очного чи дистанційного курсів, онлайн тренінг з методики. Під час заходу учасники випробували себе у якості тренерів окремих модулів курсу. 

За матеріалами

Національної школи

суддів України 

Довідково: медіація – вид альтернативного врегулювання суперечок, метод вирішення суперечок із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам конфлікту налагодити процес комунікації і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту. На відміну від формального судового чи господарського процесу, під час медіації сторони доходять згоди самі – медіатор не приймає рішення за них (матеріал з Вікіпедії).