flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у тренінгу з питань кібербезпеки

01 липня 2021, 16:47



ХХІ століття позначилось стрімким розвитком комп’ютерних технологій (обладнання і програм). Завдяки цим технологіям значно спрощеними стали процеси зі створення, збору, передачі, пошуку, оброблення та поширення інформації.

Тому невипадково, у повсякденному житті ми чуємо новини про кібератаки – дії програм, які спрямовані на захоплення або пошкодження інформаційних даних.

Тут на допомогу приходять спеціалісти з безпеки інформаційних технологій (кібербезпеки).

Навчання співробітників державних органів, у тому числі й органів судової влади, з питань безпечної роботи з комп’ютерними мережами і мережею Інтернет є одним із напрямків діяльності у сфері захисту інформації цих органів.

Одне з таких навчань відбулось 23-25 червня 2021 року в м. Одесі.

Участь у ньому взяв суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

Захід відбувся в рамках реалізації сертифікатної програми підвищення кваліфікації державних службовців «Тренінг для тренерів з питань кібергігієни» координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Програма реалізується у співпраці з Українською школою урядування у рамках проекту «Посилення спроможностей українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки» за підтримки уряду Сполученого Королівства та Німеччини.

Супроводжували навчання національний спеціаліст проектів координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Войтович, директор Української школи урядування Наталія Наулік, експерт з питань кібербезпеки координатора проектів ОБСЄ в Україні, директор з досліджень Європейської експертної асоціації Марія Авдєєва.

Метою програми є підвищення рівня спроможності учасників щодо використання інтерактивних методів навчання дорослих з питань правильного поводження з інформацією у кіберсфері, а також формування навичок безпечної роботи із засобами комп’ютерної техніки в державному органі / органі місцевого самоврядування.

За матеріалами

Європейської експертної

організації