flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення публічної комунікації судів як складова підвищення довіри громадськості до судової системи

24 травня 2021, 17:13

Такою була тема чергового вебінару в рамках нової фази ініціативи «Модельні суди» Проекту Європейського Союзу «Право-Justice». 

Вебінар проведено 21 травня 2021 року в режимі онлайн. 

Під час заходу було презентовано матеріали про досвід Польщі і Литви у комунікаційній діяльності органів судової влади цих країн; обговорено особливості антикризових ситуацій із засобами масової комунікації України; представлено напрацювання з питань комунікаційної діяльності судів України (Зарічного районного суду м. Суми, господарських судів Донецької і Вінницької областей, Херсонського окружного адміністративного суду) та ін.

Учасники наголосили на необхідності активної комунікаційної діяльності в судах, інакше, за них будуть говорити інші.

Участь у вебінарі взяли міжнародні і національні експерти Проекту Європейського Союзу «Право-Justice», представники Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Служби судової охорони України та судів.

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у заході взяла прес-секретар суду Наталія Кучугурна.

 

Довідково:

Проект Європейського Союзу «Право-Justice», який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Проект, що об’єднує експертів із різних країн-членів ЄС, триватиме до кінця 2022 року. Основними напрямами роботи Проекту, серед іншого, є: надання допомоги державним органам України в процесі відновлення судової системи, добір нових суддів, створення Ради судової реформи, реформування реєстрів та електронного правосуддя тощо.

З березня по грудень  2021 року Проект реалізовує нову фазу ініціативи «Модельні суди», яка покликана об’єднати кращий міжнародний та український досвід, а також стати майданчиком для обміну добрими практиками, спрямованими на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки судів.

Господарський суд Дніпропетровської області також є учасником нової фази ініціативи «Модельні суди».

 

Фото – скріншот

презентації вебінару