flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покращення доступу громадян до інформації судів через соціальні мережі – мета навчання для прес-служб

22 квітня 2021, 17:32

21 квітня 2021 року в режимі онлайн відбувся тренінг для прес-служб судів на тему: «Єдина інформаційна політика щодо соціальних мереж: обговорення пам’ятки для прес-служб судів».

 

Навчання організовано Вищою радою правосуддя з метою покращення доступу громадян до найрізноманітнішої інформації про роботу судових установ.

 

Для проведення тренінгу були запрошені Дмитро Шинкарук, представник Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи та Арина Сатовська, директор громадської організації «Громада. Лабораторія Соціальних Проектів», експерт зі стратегічних комунікацій та PR.

 

Спікери зазначили, що пам’ятка для прес-служб судів щодо ведення соціальних мереж має бути зручним нагадуванням про практичні поради висвітлення інформації судів у соціальних мережах. Також, спікери закликали учасників тренінгу долучитися до роботи з удосконалення наведеної пам’ятки.

 

Під час навчання спікери приділили увагу питанню розробки типового дизайну для кожної судової установи, розповіли про стилістику і жанр інформації, розміщеної у різних соціальних мережах тощо.

 

Наприкінці тренінгу Дмитром Шинкаруком і Ариною Сатовською надані відповіді на безліч запитань учасників заходу.

 

Участь у тренінгу взяла і прес-секретар Господарського суду Дніпропетровської області Наталія Кучугурна.

 

 

Фото – скріншот

презентації тренінгу