flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретарям надали поради щодо ведення соціальних сторінок судів

15 квітня 2021, 17:53

14 квітня 2021 року в режимі онлайн відбувся тренінг для прес-служб судів на тему: «Топ-10 помилок при веденні соціальних мереж суду». 

Участь у заході взяла і прес-секретар Господарського суду Дніпропетровської області Наталія Кучугурна. 

Спікером заходу виступила Олена Єрхан, радник заступника голови Вищої ради правосуддя. 

«Сторінки у соціальних мережах дають судовим установам можливість бути ближчими до людей, адже саме соціальні мережі збирають навколо себе різноманітні цільові аудиторії. Тому найбільшою помилкою суду у сфері комунікацій є відсутність його сторінки у соціальних мережах», - наголосила Олена Єрхан.

 

Також, спікером були надані поради, які дають можливість командам прес-служб судів удосконалити роботу у соціальних мережах. Це і онлайн програми, які стануть у нагоді під час роботи з фото- і відеосюжетами, і єдиний стиль публікацій певного суду, і поширення новин у професійних спільнотах та інші цікавинки.

 

Під час тренінгу Дмитром Шинкаруком, представником Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, презентована Пам’ятка щодо ведення  соціальних мереж суду. Обговорення цієї пам’ятки відбудеться на найближчих онлайн зустрічах прес-секретарів судів.

 

Довідково:

Це другий тренінг у низці освітніх заходів, які планує провести Вища рада правосуддя для комунікативних команд судів.

Такі зустрічі допоможуть об’єднати прес-служби судів заради спільного завдання – стати єдиним голосом судової влади України і щодня з усіх куточків України інформувати громадськість, ЗМІ, міжнародних партнерів та інші гілки влади про роботу судових органів.

Це, в свою чергу, сприятиме відкритості судової влади, покращенню доступу до правосуддя, підвищенню рівня довіри до судів.

 

Вища рада правосуддя формує та координує впровадження єдиної комунікаційної політики судової влади України.

Для виконання цих функцій при Вищій раді правосуддя було створено Прес-центр судової влади.

Діяльність Прес-центру судової влади спрямована на інформування громадськості про діяльність судів, підвищення рівня довіри до суду та забезпечення авторитету правосуддя.

 

Фото з відкритих джерел мережі Інтернет