flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у заходах Національної школи суддів України

09 березня 2021, 16:05

Насиченим на заходи виявися день 03 березня 2021 року для судді Господарського суду Дніпропетровської області Олександра Крижного. 

Так, у цей день він взяв участь у проведенні круглого столу на тему: «Актуальні питання застосування законодавства та судова практика у сфері захисту економічної конкуренції, державної допомоги суб’єктам господарювання та заходів торговельного захисту».

Захід проведено Національною школою суддів України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку і Міжнародною організацією права розвитку в Україні в рамках реалізації проекту «Тренінг з питань конкуренції та державної допомоги». 

З доповідями на зазначену тематику виступили представники Національної школи суддів України, Антимонопольного комітету України, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародної організації права розвитку в Україні, міжнародні експерти, судді господарських судів, адвокати.

Говорили про проблемні питання при розгляді спорів щодо застосування законодавства про захист економічної конкуренції в апеляційній інстанції; особливості судового розгляду справ, пов’язаних з оскарженням рішень Антимонопольного комітету України; співвідношення заходів торговельного захисту та конкуренції; важливість ролі Антимонопольного комітету України в торговельних розслідуваннях та Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, вплив заходів торговельного захисту на конкуренцію та ін.

Суддя Олександр Крижний розкрив питання застосування господарськими судами антиконкурентного законодавства та розкриття банківської таємниці (стаття 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність»).

 

Також 03 березня 2021 року суддя Олександр Крижний виступив викладачем на семінарі-практикумі на тему «Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку».

Семінар проведено Національною школою суддів України в межах підготовки для підтримання кваліфікації суддів апеляційних господарських судів. 

Судді виконали низку практичних завдань, а формат загального обговорення висвітлених питань дав можливість учасникам обмінятись думками щодо актуальних питань, які стосуються виведення банків із ринку. 

І вже традиційно, обговорення кожного питання семінару завершувалось оглядом судової практики та практики Європейського суду з прав людини.

 

 

За матеріалами

Національної школи

суддів України