flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний продовжує викладацьку діяльність у Національній школі суддів України

08 лютого 2021, 09:27

01 лютого 2021 року в м. Києві Національна школа суддів України розпочала тижневу підготовку суддів місцевих господарських судів. 

Під час підготовки судді розглянуть питання, які стосуються особливостей розгляду справ про банкрутство, справ, що виникають з договорів страхування, обговорять практику розгляду господарськими судами спорів, що виникають із земельних правовідносин, та специфіку встановлення відповідальності за порушення господарських зобов’язань тощо. 

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний долучився до проведення підготовки як викладач.   

Так, суддя Олександр Крижний порушив важливе питання щодо особливостей розгляду спорів, що виникають при укладенні, зміні, розірванні договорів. Під час презентації викладач звернув увагу слухачів на розгляді спорів стосовно захисту права власності та практику їх вирішення. 

Також, у межах цієї підготовки, 03 лютого 2021 року Національною школою суддів України проведено семінар-практикум «Особливості розгляду судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку». 

Викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак, суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко та суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний залучили суддів до обговорення важливих питань, що стосуються видів спорів та характеристики справ, що пов’язані з виведенням банків з ринку.

Доповідачі зупинились на розмежуванні юрисдикції (досудове врегулювання судових спорів, предметом яких є оскарження рішень регулятора про виведення банків з ринку), а також розглянули питання щодо особливостей спорів, що виникають із кредитних правовідносин, та щодо правового регулювання вирішення спорів: іпотека, порука.

Обговорення кожного питання семінару-практикуму було завершено оглядом судової практики та практики Європейського суду з прав людини.

  

За матеріалами

Національної школи

суддів України