flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діяльність господарського суду Дніпропетровської області отримала позитивні відгуки відвідувачів суду

              З 16 по 18 грудня 2015 року в господарському суді Дніпропетровської області проведено анонімне анкетне опитування відвідувачів суду та учасників судових процесів. 

 Захід проведено з метою з’ясування суспільної думки щодо рівня організації роботи господарського суду Дніпропетровської області, вжиття заходів для вдосконалення роботи суду, підвищення стандартів здійснення судочинства, зміцнення довіри громадян і поліпшення інформаційно-аналітичного забезпечення суду.  

Під час даного соціологічного дослідження оцінювалися зручність та комфортність перебування в суді, можливість отримання повної та якісної інформації, робота суддів та працівників апарату суду, їх етична поведінка, ефективність організації роботи суду в цілому. 

Шляхом узагальнення заповнених учасниками судового процесу та відвідувачами суду анкет, було одержано інформацію про організацію роботи господарського суду Дніпропетровської області, необхідну для виявлення проблемних питань та прийняття відповідних рішень, направлених на їх вирішення та удосконалення діяльності судової установи.

Так, оцінюючи зручність умов перебування громадян в суді, 8% від загальної кількості респондентів надали оцінку «задовільно», 24% респондентів вказали на оцінку «добре» та 63% респондентів оцінили зручність умов перебування в суді на «відмінно».

Стосовно повноти, якості та доступності інформації для відвідувачів суду 3% респондентів надали оцінку «задовільно», 21% респондентів вважають, що інформаційне забезпечення заслуговує на оцінку «добре», 58% від загальної кількості опитаних респондентів вважають роботу суду в цьому напрямі відмінною 

Що стосується ефективності організації роботи суду, то 14% опитаних респондентів оцінили її, як «задовільну», 33% від загальної кількості опитаних вважають, що організація роботи суду заслуговує на оцінку «добре» та 46% респондентів вважають, що організація роботи суду є відмінною.

Крім того, учасникам судових процесів була надана можливість висловити свою думку стосовно етичної поведінки суддів та працівників апарату суду, а також оцінити рівень неупередженості, коректності та бажання допомогти.  

Як показали результати опитування, 8% респондентів не вважають достатнім рівень неупередженості суддів при винесенні рішення. Коректне та доброзичливе ставлення до себе на оцінку «відмінно» відзначили 65% відвідувачів суду, на оцінку «добре» - 27%.  

Варто зазначити, що під час проведення даного опитування діяльність роботи господарського суду Дніпропетровської області отримала більш високі бали у порівнянні з анкетуванням, проведеним у І півріччі 2015 року.

Одержані позитивні оцінки є результатом щоденної наполегливої роботи суддів, працівників апарату та керівництва суду.

Разом з цим, деякі анкети містять зауваження відносно зручності та комфортності перебування в суді (відсутність місць для очікування та для підготовки документів), за наслідками розгляду яких будуть вжиті заходи щодо усунення недоліків в роботі суду.

Також, відвідувачі суду:

- вважають завеликим розмір судового збору, а діючий Господарський процесуальний кодекс України – недосконалим, в зв’язку з чим, пропонують внести відповідні зміни в діюче законодавство;

- відзначили необхідність забезпечення відвідувачів суду послугами з копіювання;

- висловили зауваження щодо роботи інформаційного кіоску.

Попри зазначене, відвідувачі суду, які прийняли участь в опитуванні, висловлюють свою задоволеність роботою суду і напередодні новорічних свят висловили свої привітання та побажання миру і добра.

Окремо повідомляємо, що на офіційному веб-сайті господарського суду Дніпропетровської області в розділі «Інша інформація» розміщено бланк анкети для відвідувачів суду та учасників судових процесів, яку можна буде заповнити в будь-який зручний для відвідувачів час, та надіслати на електронну адресу суду: inbox@dp.arbitr.gov.ua

Узагальнені дані зазначених анкет будуть враховані під час наступного опитування відвідувачів суду. 

Щиро дякуємо за співпрацю та висловлюємо привітання з новорічними святами!