flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

78% опитаних осіб довіряють Господарському суду Дніпропетровської області – результати опитування відвідувачів суду.

24 травня 2021, 17:22

До того ж, якість роботи суду оцінено на 21 п’ятірку і 16 четвірок. Незадовільних оцінок суд не отримав.    

Крім цього, маємо схвальні відгуки відвідувачів суду про його роботу: «Працівники канцелярії чемні і стримані», «Дякую за якісну роботу», «У Господарському суді Дніпропетровської області повно та всебічно розглядають справи, а судді керуються принципами верховенства права, справедливості, законності, гласності», «Підняти зарплату працівникам суду».

Кращого подарунку до професійного свята годі й бажати!

А святкувати ми будемо 04 червня 2021 року 30-ту річницю створення господарських (арбітражних) судів України!

А зараз наведемо трішечки «сухої» статистики.

Анонімне опитування відвідувачів суду та учасників судових процесів проведено у Господарському суді Дніпропетровської області з 12 по 30 квітня 2021 року. 

Участь в опитуванні взяли 37 осіб (20 чоловіків (54%) і 17 жінок (46%)). 

Анкета містить 27 питань, 26 з яких мають варіанти відповідей. 

Одне питання під номером 14 є відкритим і стосується думки респондентів про інформацію, якої не вистачає на інформаційних ресурсах Господарського суду Дніпропетровської області (веб-сайті суду, соціальній мережі Facebook, стендах суду). 

Так, 26 респондентів (70%) задоволені інформаційною наповненістю зазначених вище інформаційних ресурсів суду. 11 осіб (30%) повнотою інформації задоволені не повністю.

Були висловлені побажання про висвітлення на інформаційних ресурсах суду інформації про номери кабінетів, у яких будуть розглядатись справи в режимі відеоконференції, мобільні (службові) телефони секретарів та/або помічників суддів, вчасне повідомлення про те, що судове засідання не відбудеться тощо. 

Анкети окремо містили питання щодо організації роботи канцелярії суду. 35 респондентів (95%) на «добре» і «відмінно» оцінили ввічливість і тактовність працівників канцелярії, графік прийому документів та зручність їх подання. 

Етичною поведінкою суддів та працівників апарату суду задоволені 33 особи, з яких коректне та доброзичливе ставлення до себе на оцінку «добре» відзначило 24 особи (65%), на оцінку «відмінно» – дев’ять осіб (24%).

Особливої уваги в умовах сьогодення заслуговують відповіді на запитання, які стосуються довіри до Господарського суду Дніпропетровської області та господарських судів України в цілому. 

Як вже зазначено вище, переважна більшість опитаних осіб (29 осіб або 78%) довіряють Господарському суду Дніпропетровської області. Варіант відповіді «важко сказати» обрали вісім респондентів (22%). Варіант відповіді «ні, не довіряю» не отримав жодного балу від опитаних відвідувачів суду.

19 респондентів (51%) довіряють господарським судам України. 18 осіб (49%) надали таку відповідь як «важко сказати». Недовіру господарським судам України (варіант відповіді «ні, не довіряю») не висловив жоден із респондентів.

Однак, маємо деякі нарікання на телефонний зв’язок із судом, роботу «Електронного суду», наповненість інформаційних ресурсів (веб-сайту, інформаційних стендів тощо). Також було запропоновано організувати у приміщенні суду гардероб для верхнього одягу та на кожному поверсі місця для очікування судових засідань і підготовки документів; збільшити кількість працівників канцелярії  для прийому документів; облаштувати більше залів для проведення судових засідань у режимі відеоконференції тощо.

 

Господарський суд Дніпропетровської області повідомляє, що буде вживати всіх можливих заходів щодо усунення недоліків в організаційному забезпеченні своєї діяльності.

Дякуємо Вам за те, що допомагаєте нам ставати кращими!

 

Більше цифр за посиланням Результати опитування квітень 2021 року