flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя суду взяв участь в обговоренні європейської практики регулювання роботи та призначенні на посади в судових органах

21 вересня 2020, 12:18

17 вересня 2020 року Національна школа суддів України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу провели вебінар “Регулювання роботи та призначення на посади в судових органах – відмінності підходів у країнах ЄС”, учасниками якого стали понад 80 представників судової системи України (члени Вищої ради правосуддя і Ради суддів України, голови та заступники голів місцевих й апеляційних судів, судді) та високопосадовці судових органів Ірландії та Італії.

До учасників вебінару з привітальними словами звернулися ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук – модератор та організатор заходу, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, Голова підрозділу з питань прокуратури й судоустрою Консультативної місії ЄС Франческо Флоріт.

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у вебінарі взяв суддя-спікер суду Олександр Крижний.

В ході заходу відбувся широкий обмін досвідом та професійне обговорення питань функціонування суддівських органів врядування та самоврядування, відбору та призначення суддів в країнах Європи та Україні.

Голова Верховного Суду Ірландії Франк Кларк розповів учасникам про функціонування новоствореної Судової ради Ірландії. Голова Апеляційного суду Ірландії Джордж Бірмінгем – про призначення на посади в судових органах цієї країни та кар’єрний розвиток суддів, а член Вищої судової ради Італії та Президент Європейської мережі судових рад Філіппо Донаті – про діяльність мережі та роль і місце Вищої судової ради Італії в судовій системі своєї країни.

Учасники вебінару були одностайними у визнанні заходу дуже важливою та корисною подією для прямого спілкування представників різних судових систем, обміну інформацією і досвідом з питань, що турбують суддів усіх країн, бо саме судові ради в сучасній правовій системі відіграють ключову роль у забезпеченні спроможності правосуддя діяти незалежно та неупереджено.

Було відмічено, що такий захід став можливим завдяки довготривалій плідній співпраці Національної школи суддів України із Верховним Судом Ірландії та іншими судовими органами цієї країни при активному сприянні Консультативної місії Європейського Союзу.

На завершення вебінару учасники висловили впевненість у подальшому розвитку партнерських відносин між представниками судових систем України, Ірландії та Італії, надію на відновлення очного спілкування та спільних заходів після завершення карантинних обмежень.

 

За інформацією прес-служби НШСУ