flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги фізичної особи – підприємця Волкова Володимира Володимировича, справа №904/5058/19.

05 листопада 2019, 15:07

Відповідно до Інформаційного листа Вищого господарського суду України  від 12.09.2014 №01-06/1290/14 „Про Закон України „Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв’язку з проведенням АТО” (зі змінами та доповненнями) повідомляю, що Господарським судом Дніпропетровської області 04.11.2019 винесено ухвалу по справі №904/5058/19, залучено до участі у справі в якості третьої осіби, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача-1 Волкова Володимира Володимировича м. Донецьк, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, в зв’язку з чим суд вважає за необхідне зазначити  наступне.

В провадженні господарського суду Дніпропетровської області перебуває справа №904/5058/19 за за позовом Приватного акціонерного товариства "Ревень до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Руксус", відповідача-2: державного реєстратора Комунального підприємства "Юридична реєстрація нерухомості та бізнесу" Гладкова Юрія Володимировича про визнання недійсним договору купівлі-продажу, витребування майна з чужого незаконного володіння, скасування записів і відновлення запису про державну реєстрацію прав на нерухоме майно в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та в Реєстрі прав власності на нерухоме майно

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 04.11.2019 відкрито провадження у справі. Розгляд справи ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання, яке відбудеться 26.11.2019 о 10:00 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання № 3-307 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.  Залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача-1:

- приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу Лозенко Валентину Володимирівну (м. Дніпро, вул. Вячеслава Липинського, буд. 12, офіс 38а), далі - третя особа-1;

- Волкова Володимира Володимировича (м. Донецьк, вул. Раздольна, буд. 34, кв. 1), далі - третя особа-2;

- Товарну біржу "Січеславська, Правова" (м. Дніпро, вул. Мостова, буд. 2-А, код ЄДРПОУ 36207444), далі - третя особа-3.

Явка в підготовче засідання представників учасників справи обов’язкова.

Позивачу надати оригінали документів, копії яких долучені до матеріалів справи для огляду в засіданні.

Роз'яснити відповідачам, що відповідно до ст. 178 ГПК України вони мають право  надати відзиви на позовну заяву, які повинні відповідати вимогам ст. 165 ГПК України протягом 15 днів з дня отримання ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Запропонувати третім особам надати письмові пояснення до позову, які повинні відповідати вимогам ст. 168 ГПК України, протягом 15 днів з дня отримання ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

У разі ненадання відзивів на позовну заяву, письмових пояснень, додаткових доказів у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи, при поданні заяв по суті справи, повинні надати до суду докази направлення на адресу інших учасників процесу заяв та доказів, що подаються до суду, а також докази в підтвердження дати отримання таких заяв від інших учасників.

Звернути увагу. Учасники судового процесу зобов'язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи.

У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає (частина 7 статті 120 Господарського процесуального кодексу України).

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються (ч. 8 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Звернути увагу, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач -                        визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві (частина 1 статті 191 Господарського процесуального кодексу України).

Нагадати, що відповідно до частини 2 статті 192 Господарського процесуального кодексу України сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Попередити учасників процесу про те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 04.11.2019 і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Дата розміщення інформації на офіційному веб-порталі господарського суду Дніпропетровської області в мережі Інтернет (http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/) Розділ „Новини та події суду”  05.11.2019.