flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області взяли участь в обговоренні питань застосування законодавства

28 жовтня 2019, 16:14

25 жовтня 2019 року відбувся круглий стіл, в якому взяли участь судді Центрального апеляційного господарського суду і Господарського суду Дніпропетровської області. 

Захід розпочато з обговорення деяких питань Кодексу України з процедур банкрутства і Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування». 

Говорили також про практику розгляду справ, пов’язаних з поновленням договорів оренди землі; здійснення прокурорами представництва в судових справах; питання доставки поштової кореспонденції, направленої судами учасникам судових проваджень; зловживання процесуальними правами тощо. 

Крім того, судді обмінялися думками з проблемних питань щодо наявності підстав для забезпечення позову; стягнення шкоди, завданої недостачею вантажу під час залізничного перевезення; належного повідомлення сторін про судове засідання; зупинення провадження у справі з підстав, передбачених п.7 ч.1 ст.228 Господарського процесуального кодексу України (у випадку перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (в іншій справі) у касаційному порядку палатою, об’єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду) і т.ін.

 

Фото з відкритих джерел

мережі Інтернет