flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області взяли участь в обговоренні новел законодавства у сфері банкрутства

03 жовтня 2019, 11:28

27 вересня 2019 року у Східному апеляційному господарському суді проведено робочу нараду суддів господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство.

 

Нарада відбулась за участю суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, апеляційних та місцевих господарських судів Східного та Центрального апеляційних округів, Господарського суду Сумської області.

Господарський суд Дніпропетровської області, який входить до Центрального апеляційного округу, був представлений заступником голови суду, головою колегії суддів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, Камшою Ніною Миколаївною та суддями цієї колегії Первушиним Юрієм Юрійовичем, Суховаровим Артемом Володимировичем.

За мету заходу судді обрали обговорення проблемних питань, які можуть виникнути під час застосування Кодексу України з процедур банкрутства, який має бути введений в дію 21 жовтня 2019 року.

Під час наради судді касаційної інстанції виступили з доповідями щодо процесуальних аспектів розгляду справ щодо окремих категорій боржників, здійснення господарськими судами подальшого розгляду справ про банкрутство відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства.

Судді апеляційної інстанції поділились своїми думками стосовно особливостей розгляду справ та проблем відкриття провадження у справах про банкрутство за нормами нового кодексу, правових проблем та наслідків закриття провадження у справах про банкрутство фізичних осіб тощо.

Судді першої інстанції розкрили проблемні питання за нормами Кодексу України з процедур банкрутства, зокрема, проблемні питання визнання недійсними правочинів боржника у межах справи про банкрутство окреслила заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області Камша Ніна Миколаївна.