flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Господарського суду Дніпропетровської області Володимир Татарчук взяв участь у круглому столі з питань судової комунікації

31 травня 2019, 15:05

30 травня 2019 року місто Запоріжжя стало майданчиком для обговорення питань щодо ролі Комунікаційних комітетів у забезпеченні довіри до системи правосуддя.

Захід проведено українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи в рамкам комунікаційної складової цього Проекту щодо посилення судових комунікацій і покращення доступу громадян до правосуддя. 

Участь у круглому столі взяли Олег Шаков – директор Управління міжнародних програм офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади, Жюлі Терьєн – заступник Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади, а також голови судів Дніпропетровської і Запорізької областей. 

Долучився до обговорення питань комунікації і голова Господарського суду Дніпропетровської області Володимир Татарчук. 

До учасників заходу звернулися представники комітетів судової комунікації Одеської та Івано-Франківської областей, які поділилися досвідом діяльності цих комітетів.

Також під час круглого столу відбулася дискусія щодо можливостей створення регіональних комунікаційних комітетів в інших регіонах України.

Довідково: в рамках реалізації комунікаційної складової українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Одеській та Івано-Франківській областях у грудні 2017 року були створені по три комунікаційні комітети:

  • Комітет судової комунікації, до якого увійшли голови ключових судів області, функціонує з метою покращення комунікації між судами різних інстанцій і юрисдикцій, а також з представниками засобів масової інформації та громадськістю. Основним завданням комітету є вироблення єдиної позиції судової влади регіону з питань комунікаційної політики;
  • Міжвідомчий комунікаційний комітет системи правосуддя, до якого увійшли представники судової влади, адвокатури, прокуратури, поліції, безоплатної правової допомоги та інших організацій. Мета комітету – обговорення актуальних для всіх сторін питань відносин з громадськістю і засобами масової інформації, а також визначення можливих шляхів співпраці з реалізації заходів, спрямованих на забезпечення належного доступу до правосуддя та покращення іміджу системи правосуддя регіону в цілому;
  • Комітет зв’язків із засобами масової інформації і громадськістю – об’єднує представників судової влади, журналістів та громадських активістів та слугує майданчиком, який представники засобів масової інформації і судової влади зможуть використовувати для обговорення питань, що турбують обидві сторони, і пошуку можливих шляхів їх вирішення.