flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області проходять підготовку в Національній школі суддів України

10 квітня 2019, 12:38

08 квітня 2019 року місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України у м. Дніпрі розпочато тижневу підготовку суддів господарських судів Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Захід проводиться на базі Господарського суду Дніпропетровської області.

Під час навчання судді:

- обговорять гарантії незалежності та суддівської діяльності, роль органів суддівського врядування та самоврядування в забезпеченні процесуальної діяльності судді, а також врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів у діяльності судді;

- обміняються думками щодо питань вирішення господарськими судами спорів, що випливають із земельних правовідносин; практики застосування законодавства про банкрутство; забезпечення виконання зобов’язань, відповідальності за їх порушення та відшкодування позадоговірної шкоди.

Програмою підготовки також передбачено практикум з українського ділового мовлення та мистецтва правового письма та лекція стосовно саморегуляції як ключової компетенції судді та фактору професійної успішності.

У процесі навчання судді також візьмуть участь у тренінгах щодо:

- врегулювання спорів за участю судді;

- особливостей розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними та застосування міжнародних угод при вирішенні господарських спорів

- доказів і доказування у господарському судочинстві.

 

За результатами підготовки слухачам будуть видані сертифікати Національної школи суддів України.

 

За матеріалами Національної

школи суддів України