flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретарі судових засідань Господарського суду Дніпропетровської області удосконалюють професійні навички

13 березня 2019, 11:45

11 березня 2019 року в м. Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України розпочато тижневу підготовку секретарів судових засідань місцевих і апеляційних судів. 

Кваліфікацію підвищують і сім секретарів судових засідань Господарського суду Дніпропетровської області.

Досвідчені викладачі обговорять із слухачами посадові обов’язки секретаря судового засідання щодо проведення підготовчої частини судового засідання і ведення журналу судового засідання; вимоги, що пред’являються до осіб, які призначені на посади секретарів судового засідання; практичні питання застосування Конституції України при здійсненні правосуддя; актуальні питання про запобігання ефекту професійного вигорання працівників апарату суду; особливості фінансового контролю тощо.

Також для слухачів буде проведено практичне заняття щодо особливостей правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю та звернуто увагу на найбільш поширені помилки, що трапляються під час підготовки ділового листування та документів.

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний розповість про  застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці, а також розгляне загальні положення Господарського процесуального кодексу України. 

За результатами підготовки слухачам будуть видані сертифікати Національної школи суддів України.

 

За матеріалами Національної

школи суддів України