flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний продовжує свою викладацьку діяльність у Національній школі суддів України

04 лютого 2019, 15:43

31 січня 2019 року в Національній школі суддів України відбулося засідання групи розробників тренінгу для кандидатів на посаду судді щодо особливостей розгляду адміністративних справ про охорону довкілля. 

У засіданні взяли участь: представники Національної школи суддів України – координатор блоку з адміністративного судочинства Олександр Терлецький, викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова, головний спеціаліст відділу спеціальної підготовки Наталія Буряк, а також судді – Олена Лісовська, Валерія Бабко, Олена Терлецька, Олександр Михайлов. 

В обговоренні матеріалів тренінгу взяв участь і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний. 

У ході засідання розробники презентували доопрацьовані матеріали тренінгу, зокрема, презентації PowerPoint, експрес-опитування з використанням електронної системи клікерів, практичні завдання для малих груп, відео для демонстрації слухачам, порядок проведення мозкових штурмів тощо. 

Апробацію підготовленого тренінгу заплановано провести 19 лютого 2019 року.

Цього ж дня, 31 січня 2019 року, Національна школа суддів України підводила підсумки результатів вивчення блоку ІІІ «Господарське судочинство» спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. 

Підведення підсумків відбувалося в місті Києві з відеотрансляцією для слухачів одночасно у п’яти містах: Дніпрі, Харкові, Львові, Одесі та Чернівцях. 

Підсумковий контроль проводився 09 січня 2019 року у формі виконання практичного завдання (кейсу), яке полягало у підготовці проекту рішення суду на підставі матеріалів модельної господарської судової справи. 

Перевірку (у деперсоніфікованій формі) практичного завдання здійснювала експертна група із 35 суддів, які після проведення підсумкового контролю оцінювали та аналізували підготовлені проекти рішення суду. 

До складу експертної групи увійшов і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

Під час заходу члени експертної групи дали свої коментарі щодо якості проектів рішень, підготовлених майбутніми суддями, висловили свої рекомендації з метою вдосконалення вмінь і навичок підготовки проектів процесуальних документів під час наступних підсумкових контролів, а також кваліфікаційного іспиту.

 

За матеріалами

Національної школи

Суддів України

 

Довідково:

Згідно із Законом України «Про судоустрій і статус суддів» добір та призначення на посаду судді включає таку стадію як проходження спеціальної підготовки кандидата на посаду судді в Національній школі суддів України.

Наприкінці серпня 2018  року шість регіональних відділень Національної школи суддів України в містах Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі та Чернівцях розпочали спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді, яка триватиме до кінця травня 2019 року.

У рамках спеціальної підготовки Національною школою суддів України підготовлені матеріали тренінгів щодо основ організації суду та діяльності судді, цивільного судочинства, господарського судочинства, кримінального судочинства та судочинства про адміністративні правопорушення, адміністративного судочинства, суддівських компетенцій.

Після засвоєння навчальної програми з наведених вище видів судочинства кандидати на посаду судді готують проект рішення за матеріалами модельної справи (так званий підсумковий контроль).