flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Господарського суду Дніпропетровської області завітали юні правники

26 листопада 2018, 11:42

Підтримуючи традиції гостинності, Господарський суд Дніпропетровської області в котре відкрив двері для студентської молоді.

Цього разу, 22 листопада 2018 року, на день відкритих дверей до суду завітали студенти другого курсу, які навчаються за спеціальністю «Право» в Інституті гуманітарних і соціальних наук Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».

Юнаків та дівчат супроводжували викладачі Георгій Олійников і Тетяна Пономарьова.

Оглядова екскурсія судом розпочалася із «самого серця установи» - канцелярії суду. Саме такими теплими словами розпочала свою розповідь про діяльність відділу його керівник – Колісник Вероніка Юріївна. «Працівники канцелярії кожного дня опрацьовують безліч поданих до суду документів, які в подальшому передаються в роботу суддям та підрозділам суду», - наголосила Вероніка Юріївна.

 

Про те, яким чином здійснюється робота Господарського суду Дніпропетровської області в напрямку аналізу підстав скасування рішень, прийнятих судом, розповіла начальник  відділу аналізу і узагальнення практики застосування законодавства Тетяна Вікторівна Третьякова.

Підхопила естафету доповідей про діяльність суду начальник аналітично-статистичного відділу Здоровиця Світлана Василівна, яка із захопленням повідала гостям про організаційне забезпечення роботи суду у сфері статистичного обліку та звітності. Крім цього, студенти оглянули бланк статистичної картки, яка заповнюється за результатами розгляду кожної господарської справи.

Зацікавлено юнаки та дівчата слухали розповідь керівника відділу інформаційно-технічного забезпечення Бобикіна Віталія Сергійовича, яка стосувалась проведення судового засідання в режимі відеоконференції. Віталій Сергійович зупинився на технічній стороні відеоконференцзв’язку, наглядно продемонстрував роботу приладів і засобів, за допомогою яких забезпечується процес проведення відеоконференції.

Оскільки майбутніх спеціалістів турбує питання щодо майбутнього працевлаштування, начальник  відділу управління персоналом Аністратенко Оксана Володимирівна розповіла про особливості процедури заміщення вакантних посад у суді, а також запросила студентів для проходження виробничої практики.

Радо вітав майбутніх правників і суддя Господарського суду Дніпропетровської області, член Ради суддів України, Іван Іванович Колісник. Іван Іванович поцікавився у гостей про їх очікування від відвідування судової установи, на що отримав відповідь про те, що молодь перший раз у стінах суду,  тому вони тільки починають формувати своє враження про діяльність судових органів.

Говорили з Іваном Івановичем про дисципліни, які зараз вивчають у юридичних навчальних закладах, функції судової влади та завдання, які постають перед судом і суддями, переваги «електронного суду», який наразі запроваджується в національному судочинстві, та досвід його використання в іноземних країнах, європейські стандарти здійснення судочинства, відкритість суду та його комунікація з громадськістю і засобами масової інформації.

Обмірковували також над такими поняттями як «верховенство права», «законність» та «справедливість». «В основу закону і повинна бути покладена справедливість», - зазначив Іван Іванович.

 

Проведена зустріч залишила у всіх її учасників безліч приємних вражень і позитивних емоцій, а на згадку майбутнім правникам були вручені пам’ятки стосовно деяких питань діяльності суду.