flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний і Сергій Мартинюк взяли участь у семінарі з питань застосування фінансового права

20 листопада 2018, 16:50

13–14 листопада 2018 року у м. Києві відбувся семінар щодо застосування фінансового права для суддів господарської юрисдикції.

Захід організований за сприяння Програми розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США у координації з Верховним Судом. 

У семінарі взяли участь керівництво і судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, представники Програми розвитку комерційного права (CLDP) та судді господарської юрисдикції з усіх регіонів України. 

Господарський суд Дніпропетровської області був представлений суддями Олександром Крижним і Сергієм Мартинюком. 

На заході обговорено національну та американську специфіку вирішення фінансових спорів, презентовано огляд судової практики вирішення спорів з фінансових питань Верховним Судом.

Суддею Господарського суду Дніпропетровської області Олександром Крижним висвітлено теми щодо відновлення платоспроможності банків та винесення рішень у судових спорах, що виникають на підставі кредитних договорів, зокрема, обсягу відповідальності сторін.

За результатами заходу його учасники вирішили рекомендувати внесення певних змін до профільного законодавства.

 

 

У публікації використані матеріали

з офіційного веб-сайту Верховного Суду