flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення для Попудренко Володимира Анатолійовича

12 листопада 2018, 11:32

В провадженні господарського суду Дніпропетровської області (суддя Первушин Ю.Ю.) перебуває справа №904/4173/18 за позовом Фролова Віктора Васильовича, м. Дніпро до відповідача-1: Приватного акціонерного товариства "СКАНДІК МОТРОС", м. Дніпро; відповідача-2: Попудренко Володимира Анатолійовича, м. Дніпро; Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство "Національний депозитарій України", м. Київ; Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках", м.Київ; Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю ділерська контора "УКРІНВЕСТ", м. Дніпро про скасування договору відчуження акцій

Ухвалою господарського суду від 07.11.2018 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі, підготовче засідання призначено на 04.12.2018 о 10:00год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в  кабінеті № 3-105 за адресою: м.Дніпро, вул.Володимира Винниченка, 1. (телефон для довідок (056) 377-24-95).

 

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

 

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

 

07.11.2018

м. Дніпро

Справа № 904/4173/18

 

Суддя Первушин Ю.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Фролова Віктора Васильовича, м. Дніпро

до відповідача-1: Приватного акціонерного товариства "СКАНДІК МОТРОС", м. Дніпро;

відповідача-2: Попудренко Володимира Анатолійовича, м. Дніпро;

Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство "Національний депозитарій України", м. Київ;

Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках", м.Київ;

Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю ділерська контора "УКРІНВЕСТ", м. Дніпро

про скасування договору відчуження акцій

 

ВСТАНОВИВ:

 

Фролов Віктор Васильович звернувся до Господарського суду с позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "СКАНДІК МОТРОС", м. Дніпро (відповідач-1); Попудренко Володимира Анатолійовича, м. Дніпро (відповідач-2); Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Публічне акціонерне товариство "Національний депозитарій України", м. Київ; Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватне акціонерне товариство "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів", м. Київ; Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю ділерська контора "УКРІНВЕСТ", м.Дніпро в якій просить суд:

- скасувати договір відчуження акцій у ПАТ “Скандік моторc” у розмірі 20395 акцій, що складає 10,6448% від загальної кількості акцій, укладений між Фроловим Віктором Васильовичем та Попудренко Володимиром Анатолійовичем;

- витребувати з чужого незаконного володіння Попудренко Володимира Анатолійовича на користь Фролова Вікторова Васильовича акції ПАТ “Скандік моторc” у розмірі 20395 акцій, що складає 10,6448% від загальної кількості акцій та визнати за Фроловим Віктором Васильовичем право власності на акції ПАТ “СКАНДІК-МОТОРС” у розмірі 20395 акцій, що складає 10,6448 % від загальної кількості акцій.

- скасувати реєстрацію за Попудренко Володимиром Анатолійовичем акцій ПАТ “Скандік моторc” у розмірі 20395 акцій, що складає 10,6448 % від загальної кількості акцій.

Ухвалою Господарського суду від 20.09.2018 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк усунути недоліки позовної заяви, а саме: надати в письмовій формі інформацію щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків-відповідача; надати в письмовій формі інформацію щодо повного найменування - третьої особи; надати суду належної якості (читаємі) копії доданих до позовної заяви документів, на які останній посилається як на доказ відправлення сторонам копії позовної заяви і доданих до неї документів.

02.10.2018 до канцелярії суду від представника позивача на виконання вимог ухвали суду ввід 20.09.2018 надійшла заява про усунення недоліків.

Ухвалою господарського суду від 04.10.2018 витребувано у Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради інформацію про зареєстроване місце проживання (перебування) фізичної особи Попудренко Володимира Анатолійовича (відома суду адреса проживання: місто Дніпро, проспект Кірова, будинок 22, квартира 211, ідентифікаційний податковий номер платника податків 1877918096).

02.11.2018 на адресу суду надійшов лист №6/5 - 666 від 16.10.2018 Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради за змістом якого вбачається, що відповідно до даних реєстру територіальної громади, Попудренко Володимир Анатолійович, 01.06.1951 р.н., був зареєстрований за адресою м. Дніпро, вул. Маршала Судця, буд. 26 з 31.07.2015 по 06.08.2018.

Відповідно до ч. 10 ст. 176 ГПК України, якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Враховуючи вищевказані норми закону, суд вважає за можливе відкрити провадження у справі та подальший виклик відповідача - Попудренко Володимира Анатолійовича справі здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України, що є достатнім для прийняття її до розгляду і відкриття провадження у справі.

Враховуючи категорію та складність справи, вбачаються підстави для її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 176, 177, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

 

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання, яке відбудеться 04.12.2018 о 10:00год.

Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1, 1-й поверх, кабінет №3-105.

4. Запропонувати учасникам справи подати до суду:

5. Відповідачу надати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст.165 Господарського процесуального кодексу України протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі (п. 8 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України).

- направити копію відзиву на адресу позивача третьої особи -1,2,3; докази направлення надати до суду.

6. Позивачу надати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ст. 166 Господарського процесуального кодексу України протягом 5 днів з дня одержання відзиву на позовну заяву.

- направити копію відповіді на відзив на адресу відповідача та третьої ооби-1,2,3; докази направлення надати до суду.

7. Відповідачу надати до суду заперечення, які мають відповідати вимогам ст. 167 Господарського процесуального кодексу України протягом 5 днів з дня одержання відповіді на відзив.

8. Третій особі - 1,2,3 протягом 5 днів з дня одержання надати суду письмові пояснення по справі, докази на їх обґрунтування.

9. Роз'яснити учасникам, що відповідні заяви по суті справи повинні відповідати вимогам ст. 161-168 Господарського процесуального кодексу України та мають бути подані у строк, визначений в ухвалі.

10. Роз’яснити учасникам судового процесу наступне.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

11. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі з сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 07.11.2018.

Відповідно до ч. 2 ст. 254 та ст. 255 Господарського процесуального кодексу України оскарження цієї ухвали окремо від рішення суду не допускається.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

 

 

 

Суддя

 

Ю.Ю. Первушин