flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний та Юлія Фещенко взяли участь у міжнародній конференції з питань виконавчого провадження

08 жовтня 2018, 12:03

  05 жовтня 2018 року в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбулась Міжнародна практична конференція на тему «Сучасне виконавче провадження в умовах реформування системи судочинства та суміжних правових інституцій. Впровадження європейського досвіду».

До участі у заході долучилися судді, серед яких судді Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний та Юлія Фещенко, адвокати, приватні виконавці, посадовці державних установ України та європейські експерти.

Під час конференції обговорювали систему органів та осіб виконання рішень, проблеми консолідації суду і виконавців, проблемні питання зведеного виконавчого провадження в умовах змішаної системи виконання рішень, безпеку, правовий захист та гарантії здійснення діяльності виконавців з примусового виконання рішень тощо.

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний ознайомив присутніх із судовою практикою з контролю за виконанням судових рішень та розкрив тему щодо зведеного виконавчого провадження, як невиправданого механізму в умовах сучасного реформування і розвитку технічного забезпечення та підґрунтя для маніпуляцій і ризиків. 

Міжнародні експерти поділилися своїм досвідом виконання судових рішень.

Так, учасникам заходу були представлені доповіді про процесуальні аспекти виконавчого провадження в законодавстві Республіки Молдова, електронну систему обмеження банківських рахунків, оптимізацію діяльності приватних виконавців з досвіду Литви, французьку модель оновленої професії судових приставів в рамках фінансової реформи президента Макрона.

Довідково: конференція відбулась в рамках проекту Асоціації приватних виконавців України «Уніфікація правового забезпечення та інституційного розвитку приватного виконання рішень в Україні».

Мета проекту – відкрите обговорення проблемних питань, проведення системного аналізу законодавства, що регулює процедуру примусового виконання рішень та своєчасне внесення всебічних конструктивних змін до відповідних законодавчих актів, обговорення питань стратегічного планування та інституційного розвитку.