flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів Господарського суду Дніпропетровської області підвищують свій професійний рівень

01 жовтня 2018, 11:03

  01 жовтня 2018 року у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України розпочалась підготовка помічників суддів.

Для проходження навчання Господарським судом Дніпропетровської області направлено дванадцять помічників служителів Феміди.

Протягом п’яти днів слухачі удосконалюватимуть свої знання щодо загальних положень про договори і правочини, порядку їх зміни і розірвання, ознак та критеріїв кваліфікації умов договору як несправедливих, обговорюватимуть особливості розгляду господарських справ з договірних та бездоговірних поставок товарів і судову практику вирішення господарськими судами спорів, пов’язаних з обігом цінних паперів та державним регулюванням фондового ринку тощо.

Також помічники суддів заслухають лекції з психології діяльності працівника апарату суду, етичних основ судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, історичних моментів формування судочинства в Україні, забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності загальних судів, антикорупційного законодавства та ін. 

Учасники навчання не оминуть своєю увагою і питання захисту права власності в світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

Варто зазначити, що до викладання програми підготовки долучилися і судді Господарського суду Дніпропетровської області.

Так, заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області – голова колегії суддів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, Ніна Камша розповість про особливості провадження у справах про банкрутство, суддя суду Іван Колісник – про докази та доказування в господарському судочинстві, а суддя Михайло Ніколенко – про колізії між господарською та адміністративною юрисдикціями та порядок повідомлення нерезидента України при розгляді судової справи.

В останній день навчання, а це 05 жовтня 2018 року, слухачам будуть видані сертифікати Національної школи суддів України.