flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Господарського суду Дніпропетровської області ознайомились із сучасними методами роботи з персоналом

21 травня 2018, 16:51

З 14 по 18 травня регіональне відділення Національної школи суддів України проводило підготовку керівників, заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників відділів місцевих та апеляційних судів.

            Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у заході взяли заступник керівника апарату суду Андрій Бабенко та начальники відділів суду Євгенія Азьома і Тетяна Третьякова.

            Загалом підготовку проходило 60 працівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

     Директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко ознайомив із програмою і регламентом заходу та представив викладачів.

     Заступник директора, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник розповіла про сучасні технології навчання в Національній школі суддів України, зорієнтовані на підтримання та підвищення рівня кваліфікації діючих суддів і працівників апарату суду.

     Протягом п’яти днів перед слухачами виступали судді Максим Таус, Денис Шклярчук, Оксана Ярешко, Ірина Верба, які розповіли про судову реформу відповідно до Стратегії реформування судоустрою, про застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці, а також проблеми адаптації національного законодавства до міжнародних норм і стандартів; про підстави для притягнення державних службовців до дисциплінарної відповідальності.

     Про повноваження Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь, а також про засади діяльності, обсяг функціональних обов’язків, права та відповідальність керівника апарату суду розповіла начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області Ганна Ігнатьєва.

    Для проведення практичних занять щодо отримання навичок надання домедичної допомоги працівниками апарату суду було запрошено інструктора з надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

    Крім того, доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас розповіла про запобігання ефекту професійного вигорання працівників апарату суду, покращення навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та зупинилась на застосуванні правил поведінки працівників суду.

   Усі слухачі отримали сертифікати Національної школи суддів України.