flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Господарському суді Дніпропетровської області пройшли навчання

16 квітня 2018, 15:34

     13 квітня працівники апарату Господарського суду Дніпропетровської області взяли участь у семінарі на тему: «Фіксування судового процесу технічними засобами».

     Навчання проводилося за підтримки Регіонального відділення Національної школи суддів України у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області та мало на меті поглибити знання помічників суддів та секретарів судового засідання з технології фіксування судового процесу.

     Відкриваючи захід, заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату – радник Національної школи суддів України, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський представив викладачів та ознайомив  із регламентом та програмою семінару.

     На початку семінару керівник апарату Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Гануляк провів огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами, і ознайомив працівників апарату суду з положеннями наказу Державної судової адміністрації України від 04.12.2013 № 164 «Про затвердження Положення про порядок використання ресурсів локальної обчислювальної мережі в Державній судовій адміністрації України, територіальних управліннях Державної судової адміністрації України, місцевих та апеляційних судах загальної юрисдикції» і наказу Державної судової адміністрації України від 20.09.2012 №108 «Про затвердження Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового процесу (судового засідання)».

     Про технологію фіксації судового процесу і обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою системи звукозапису «Оберіг», а також про недоліки, допущені працівниками під час здійснення фіксування судового процесу, розповів інженер із комп’ютерних систем регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства «Інформаційні судові системи» Олексій Лісний.

     До уваги учасників був представлений відеоролик та інтерактивна лекція щодо фіксації судового процесу під час проведення відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «TrueConf».  

     Крім того, слухачі мали змогу поділилися власним досвідом роботи з технічними засобами і отримали компетентні відповіді щодо вирішення проблем, що виникають під час фіксування судового процесу або проведення відеоконференції.

По закінченню заходу кожен із учасників отримав сертифікат Національної школи суддів України.