flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області взяли участь в обговоренні переваг та складнощів впровадження медіації

28 березня 2018, 17:49

У місті Дніпро 26 березня відбувся семінар на тему: «Суд і медіація: можливості та перспективи», організований регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Громадською спілкою «Українська академія медіації» за підтримки проекту USAID «Нове правосуддя».

Для обговорення питань у руслі зазначеної тематики на захід запрошено суддів місцевих та апеляційних судів.

Господарський суд Дніпропетровської області представляли судді Фещенко Ю.В., Бондарєв Е.М. та Мартинюк С.В.

 

Для проведення семінару, а також для роз’яснення тонкощів впровадження інституту медіації були запрошені суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, медіатор Зуєва Лариса Євгеніївна та суддя Одеського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, медіатор Катаєва Елла Валеріївна.

На початку семінару судді-викладачі провели загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України, а також зосередили увагу на істотних відмінностях медіації від процедури врегулювання спору за участю судді.

Практично значущою для слухачів була лекція на тему: «Знання та навички медіатора в діяльності професійного судді».

Протягом дня учасники семінару обговорили критерії, що можуть бути визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації та виконали практичне завдання.

До уваги суддів також було представлено відеоматеріали, після перегляду яких судді-медіатори провели модеровану дискусію, на якій учасники семінару мали змогу отримати змістовні відповіді на свої запитання.

Наприкінці заходу всі учасники отримали Сертифікати Національної школи суддів України.