flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер Господарського суду Дніпропетровської області став гостем програми на каналі місцевого телебачення

26 березня 2018, 11:25

         Про повістки до суду у вигляді SMS-повідомлень, судові засідання в режимі он-лайн, ліквідацію, укрупнення, реорганізацію судів, екзамени для служителів Феміди, нову процедуру врегулювання спорів за участю судді, про суддів без захисту зі старими новими зарплатами.

Про ці та інші питання судової реформи говорили у м. Дніпрі на каналі місцевого телебачення (34 канал) у програмі «Грані», що вийшла в ефір 21 березня 2018 року.

До студії були запрошені представники різних сфер правничої діяльності: судді, адвокат і представник органів юстиції.

Своїми думками із зазначених вище питань поділився з глядачами суддя-спікер Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний. 

Суддя Крижний зупинився на тому, що для забезпечення проведення судової реформи необхідно прийняти ряд законодавчих актів, зокрема, для забезпечення безперервності розгляду справ під час укрупнення судів.

Крім цього, речник суду коротко розповів про обмін електронним документами зі сторонами у справах, про європейський досвід врегулювання спорів за участю судді і запровадження цієї процедури у вітчизняному процесуальному законодавстві тощо.

Варто зазначати, що під час ефіру ведучою програми наголошено на тому, що суди стали більш відкритими для суспільства, про що свідчать не лише публічні виступи представників Феміди, а й проведення судами інших заходів, під час яких до органів судової влади можуть завітати навіть діти. 

Переглянути програму можна за посиланням: http://34.ua/episodes/view/32185/