flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд заходів, в яких взяли участь судді Господарського суду Дніпропетровської області

09 лютого 2018, 10:07

              02 лютого 2018 року в м. Чернівцях проведено семінар на тему: «Новели господарського процесу України».

Захід організовано Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України з метою підвищення рівня кваліфікації суддів господарських судів.

              В якості викладача на семінарі виступив суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, який зосередив увагу присутніх на формах господарського судочинства згідно з новим Господарським процесуальним кодексом України і на ефективності судового захисту за зміненим процесуальним законодавством.

Також, судді обмінялися думками щодо основних завдань і принципів господарського судочинства, судових витрат, проблемних питань розгляду справ в апеляційному провадженні згідно з новим Господарським процесуальним кодексом України тощо.

07 лютого 2018 року в м. Києві відбувся тренінг на тему: «Докази і доказування в господарському судочинстві».

Захід проведено Національною школою суддів України в межах підготовки суддів місцевих господарських судів.  

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, як викладач тренінгу, окреслив підстави звільнення від доказування.

Під час навчання судді обговорили питання щодо аспектів доказування в господарському процесі, належності доказів і допустимості засобів доказування. 

06 лютого 2018 року відбувся тренінг для суддів-тренерів навчальних курсів з комунікаційної діяльності у сфері правосуддя для кандидатів на посаду судді «Основи комунікативної діяльності судової влади» і для суддів «Комунікативна діяльність судів».

Захід проведено Національною школою суддів України за підтримки українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи» і Національного суддівського інституту Канади.

Метою наведених вище навчальних курсів є оволодіння кандидатами на посаду судді і суддями необхідними знаннями, уміннями і навичками внутрішньої та зовнішньої комунікації, включаючи спілкування із засобами масової інформації.

В обговоренні наведених тем взяли участь судді Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний (суддя-спікер суду, один із розробників навчальних курсів) і Іван Колісник (член Ради суддів України). 

Під час заходу були презентовані основні теми навчальних курсів:

- «Комунікація в судовій владі. Налагодження зв’язків із громадськістю в суді. Внутрішня і зовнішня комунікація. Роль, завдання і сфера відповідальності прес-служби та судді-спікера»;

- «Демократичні стандарти взаємодії судів із засобами масової інформації»;

- «Доступ засобів масової інформації та представників громадськості на судові засідання. Фото- і відеозйомка, звукозапис, трансляція судових засідань»;

- «Спілкування з журналістами (підготовка до інтерв’ю, техніки поводження перед камерою, спілкування в умовах конфлікту)»;

- «Типи кризових ситуацій у суді. Визначення справ, що можуть викликати суспільний інтерес. Організація спілкування в умовах конфлікту»;

- «Суддя в соціальних мережах».

Після завершення кожної лекції і виконання практичних завдань проводилось їх обговорення з акцентуванням уваги на особливостях викладання матеріалів для кандидатів на посаду судді та суддів.