flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області приймає участь у заходах з обговорення питань, пов’язаних із здійсненням правосуддя

30 січня 2018, 17:13

26 січня 2018 року в приміщенні Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області відбулася нарада з обговорення проблемних питань, які виникають у процедурі банкрутства.

Участь у нараді взяли представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області, арбітражні керуючі. 

До обговорення наведених питань долучилася і заступник голови Господарського суду Дніпропетровської області, голова колегії суддів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, Камша Ніна Миколаївна. 

Учасники заходу обговорили стан погашення заборгованості із заробітної плати підприємств, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, питання тривалого перебування підприємств у процедурі банкрутства. 

Крім цього, під час наради було висвітлено актуальне на сьогоднішній день  питання щодо змісту конфлікту інтересів і засобів його врегулювання відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

 

29 січня 2018 року у м. Києві Національна школа суддів України розпочала підготовку голів і заступників голів місцевих загальних, господарських і адміністративних судів.

Від Господарського суду Дніпропетровської області участь у заході приймає заступник голови суду Камша Ніна Миколаївна. 

Програмою підготовки передбачено обговорення питань щодо:

- удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення судів і якості судочинства;

- оптимізації і особливостей адміністрування суду в умовах реорганізації і ліквідації;

- антикорупційного законодавства, запобігання і виявлення корупційних правопорушень, моніторингу способу життя суддів, особливостей декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру;

- подальшого реформування судової системи України і проведення кваліфікаційного оцінювання суддів;

- запобігання розвитку професійного вигорання суддів;

- забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду в засобах масової інформації, ролі, завдань і сфери відповідальності голови суду в підвищенні авторитету суду тощо.

 

Навчання триватиме по 31 січня 2018 року.