flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у заходах, присвячених обговоренню діяльності судових органів

26 січня 2018, 14:06

Протягом 4-х днів (з 19 по 22 січня 2018 року) у м. Яремчі Івано-Франківської області проходив Прикарпатський регіональний судовий форум, присвячений темі: «Вища рада правосуддя: сучасний стан та перспективи».

Форум організовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, Асоціацією правників України в рамках реалізації грантового проекту «Підтримка розвитку суддівського самоврядування» за підтримки Програми Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

У заході взяли участь члени Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, судді Верховного Суду, апеляційних і місцевих судів різних регіонів і юрисдикцій.

Учасники форуму обговорили питання, які стосуються проведення конкурсу і переведення суддів, здійснення правосуддя в перехідних умовах судової реформи, кваліфікаційного оцінювання суддів, їх матеріального забезпечення, переведення суддів із ліквідованих судів до новостворених, здійснення комунікації суду в умовах реформ тощо.

23 січня 2018 року відбувся круглий стіл на тему: «Правове регулювання проведення експертиз у судовому провадженні», організований Незалежним інститутом судових експертиз спільно з Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури м. Києва.

Головною темою для обговорення стали зміни до Господарського, Цивільного  процесуальних кодексів України, а також Кодексу адміністративного судочинства України, які набрали чинності 15 грудня 2017 року.

Учасники заходу проаналізували законодавчі зміни, яких зазнала сфера судово-експертної діяльності.

Участь у наведених вище заходах взяв і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Миколайович Крижний.

Крім цього, Олександр Миколайович бере участь у засіданні робочої групи з розробки навчальних курсів для кандидатів на посаду судді «Основи комунікативної діяльності судової влади» і для суддів «Комунікативна діяльність судів».

Засідання розпочалося 24.01.2018 і проводиться у співпраці з українсько-канадським проектом «Підтримка судової реформи в Україні».

Метою засідання робочої групи є доопрацювання матеріалів та підготовка до апробації навчальних курсів.