flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Господарського суду Дніпропетровської області взяли участь у навчанні

15 грудня 2017, 09:50

          Початок грудня 2017 року відзначився активною участю працівників апарату Господарського суду Дніпропетровської області у заходах з підвищення професійної кваліфікації.

Так, 04 грудня 2017 року члени конкурсної комісії з відбору на посади державної служби Господарського суду Дніпропетровської області взяли участь у семінарі на тему: «Законодавче та управлінське врегулювання питань конкурсного відбору на посади державної служби в судах».

Під час навчання слухачі розглянули нові тенденції у сфері управління людськими ресурсами та відбору кадрів у контексті реформування судової системи, етапи конкурсного відбору на посади державної служби в судах та ін.

З 04 по 08 грудня 2017 року підготовку пройшли спеціалісти аналітично-статистичного відділу Господарського суду Дніпропетровської області.

У ході підготовки спеціалісти обговорили: європейську систему захисту прав людини; актуальні питання застосування цивільного і господарського процесуальних кодексів;  законодавче врегулювання питань, що стосуються судового збору; порядок здійснення і забезпечення права кожного на доступ до інформації відповідно до  Закону України «Про доступ до публічної інформації» тощо.

Особливу увагу було приділено питанням щодо функціональних обов’язків спеціалістів судової статистики, підготовки і подання звітності про стан здійснення правосуддя з розгляду судами різних юрисдикцій справ та матеріалів.

Також, 08 грудня 2017 року працівники апарату Господарського суду Дніпропетровської області ознайомились з роллю і місцем працівників апарату суду в підвищенні рівня належної організації та ефективності роботи суду.

Захід відбувся у формі семінару, під час якого були розглянуті питання ефективного управління апаратом суду, психології діяльності працівника апарату суду і професійної етики працівників.

Окрім цього, слухачі отримали корисні поради стосовно техніки безконфліктної взаємодії працівників, навичок спілкування працівників апарату суду з відвідувачами суду, представниками засобів масової інформації, людьми з обмеженими можливостями.

Усі наведені вище заходи були проведені Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України з використанням презентацій Power Point, демонстрацією відеороликів, проведенням експрес-опитувань за допомогою клікерів.

Результатом участі працівників апарату Господарського суду Дніпропетровської області у навчанні є набуття та вдосконалення знань, умінь і навичок, необхідних у повсякденній професійній діяльності.

А підтвердженням такої участі слугують видані Національною школою суддів України сертифікати.