flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарським судом Дніпропетровської області проведено день відкритих дверей

13 грудня 2017, 10:05

 

11 грудня 2017 року в рамках проведення дня відкритих дверей до Господарського суду Дніпропетровської області завітали студенти третього курсу юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Супроводжувала молодь викладач Аксютіна Анастасія Володимирівна.

Проведення подібних заходів вже стало гарним звичаєм в діяльності суду, адже саме вони сприяють налагодженню і покращенню комунікативних зв’язків між судом і аудиторією молодих правників. 

Під час оглядової екскурсії молодь дізналася про основні завдання, які покладені на відділ документального забезпечення, аналітично-статистичний відділ, відділ аналізу і узагальнення практики застосування законодавства Господарського суду Дніпропетровської області.

У відділі управління персоналом студентам розповіли про можливість проходження стажування на базі суду і порядок відбору на посади державної служби.

Особливу зацікавленість юнаки і дівчата проявили під час відвідування судових засідань під головуванням судді Господарського суду Дніпропетровської області Ніколенка Михайла Олександровича.

Цього дня у Михайла Олександровича слухалися господарські справи про:

- стягнення з товариства штрафу, накладеного органами антимонопольного комітету;

- стягнення коштів, надмірно сплачених одним із департаментів міської ради за виконані роботи;

- стягнення об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку внесків і платежів з товариства, як співвласника приміщень у будинку.

У судовому процесі з розгляду наведених вище справ суддею були прийняті рішення.

Після кожного судового засідання головуючий роз’яснив майбутнім правникам мотиви прийняття того чи іншого рішення.

Із задоволенням Михайло Олександрович відповів на запитання гостей, а також поцікавився у юних правників вибором напрямку роботи в галузі юриспруденції, розповів про свій трудовий шлях, роз’яснив деякі питання, що стосуються суддівської етики, і ознайомив студентів з тим, як здійснюються повідомлення учасників судових процесів і представництво в судах інших країн.

Проведена зустріч залишила у всіх її учасників безліч приємних вражень і позитивних емоцій, а на згадку юним правникам були вручені пам’ятки стосовно деяких питань нового господарського процесуального законодавства.