flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області приймає участь у розробці навчального курсу «Основи комунікативної діяльності судової влади»

26 жовтня 2017, 11:50

           24 жовтня 2017 року в Національній школі суддів України пройшло друге засідання робочої групи з розробки нового навчального курсу для кандидатів на посаду судді “Основи комунікативної діяльності судової влади”.

Робота над матеріалами курсу проводилась у співпраці з українсько-канадським проектом “Підтримка судової реформи в Україні”.

Розробниками навчального курсу є діючі судді, представники Ради суддів України, які мають значний досвід із судових комунікацій.

До робочої групи входить також і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.

В ході зустрічі розробники обговорили напрацьовані матеріали навчального курсу (тренінгу) кандидатів на посаду судді, зміст презентацій  доступу ЗМІ та представників громадськості на судові засідання, фото- і відеозйомки, звукозапису, трансляції судових засідань, спілкування із журналістами (підготовка до інтерв’ю, техніки поводження перед камерою, спілкування в умовах конфлікту), типи кризових ситуацій у суді, визначення справ, що можуть викликати суспільний інтерес, організації спілкування в умовах конфлікту, підготовки до судового процесу у зв’язку з розглядом резонансної справи. Акцентувалась увага на важливості застосування інтерактивних методів навчання дорослої аудиторії.

Керівник робочої групи з розробки навчального курсу (тренінгу) для кандидатів на посаду судді “Основи комунікативної діяльності судової влади”, начальник відділу Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук Оксана Шамрай, узагальнивши  підсумки напрацювань, зазначила, що найближчим часом планується апробація цього навчального курсу (тренінгу) з тим, щоб уже невдовзі кандидати на посаду судді опановували навички роботи з медіа в Національній школі суддів України.