flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Корпоративні спори в центрі уваги

14 вересня 2017, 12:16

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний взяв участь у проведенні тренінгу для помічників суддів місцевих та апеляційних господарських судів  на тему: «Проблемні питання, що виникають під час розгляду господарськими  судами корпоративних спорів».

         Семінар відбувся 08 вересня 2017 року у Чернівецькому регіональному відділенні Національної школи суддів України.

Вітальною промовою захід відкрили: директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Анатолій Огородник та суддя, заступник голови Апеляційного суду Чернівецької області Володимир Міцней, вони звернули увагу слухачів на регламент роботи  тренінгу та на актуальність тематики заходу.

Як наголосив заступник голови Господарського суду Чернівецької  області Іван Скрипничук, основне завдання тренінгу це поглиблення знань помічників суддів щодо понять, ознак і видів корпоративних спорів, а також розвинення навичок з підготовки коротких мотивувальної та резолютивної частини рішень під час розгляду корпоративних спорів.

Актуальні питання, передбачені програмою заходу, розкривали: суддя Господарського  суду Дніпропетровської області Олександр Крижний, заступник голови Господарського суду Чернівецької області Іван Скрипничук та суддя Господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко.

Під час тренінгу слухачі обговорили проблемні  питання, які виникають при визначенні підвідомчості та підсудності справ, що виникають з корпоративних відносин.

Значну увагу було приділено роботі помічників у малих групах, обговоренню ситуативних завдань та експрес – опитуванню.

Найбільший інтерес  у учасників навчання  викликала тематика щодо особливостей розгляду спорів про визнання недійсними: рішень загальних зборів учасників (засновників, акціонерів, членів), рішень наглядової ради, установчих документів, а також практичне відпрацювання навичок написання коротких мотивувальних та резолютивних частин рішень  у господарському судочинстві.