flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Господарського суду Дніпропетровської області взяв участь у роботі круглих столів

20 червня 2017, 10:47

       Останнім часом правничою спільнотою досить жваво обговорюються питання ефективності комунікації судової влади та зміни до процесуальних кодексів (господарського, цивільного та кодексу адміністративного судочинства).

Минулого тижня площадкою для обговорення згаданих тем обрано місто Одеса.  

Так, 15 червня 2017 року відбувся круглий стіл на тему: «Ефективні комунікації судової влади як складова довіри суспільства до судів». 

Захід організовано Асоціацією правників України спільно з Радою з питань судової реформи при Президентові України та проектом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Під час засідання круглого столу правники обговорили два блоки питань, серед яких питання ефективної стратегії і тактики в державних комунікаціях, а також стандарти Ради Європи щодо публічності судового розгляду.

16 червня 2017 року в місті Одеса під одним дахом зустрілися судді, адвокати, науковці та представники засобів масової інформації для обміну думками щодо реформування процесуального законодавства.

Захід відбувся у форматі конференції, учасники якої обговорили зміни до господарського і цивільного процесу, проект «Електронний суд» та концептуальні засади судового процесу. 

 

Зокрема, звучали виступи щодо європейських стандартів виконання судових рішень; ролі суду як арбітра з практичної точки зору; уніфікації процесуальних документів суду; перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами; процесуальних інструментів електронного правосуддя тощо.

В обох наведених вище заходах взяв участь і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний.