flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Дніпропетровської області беруть активну участь у проведенні тренінгів

12 червня 2017, 18:09

          За приписами ч.3 ст.89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Національна школа суддів України проводить підготовку суддів для підтримання кваліфікації відповідно до необхідності вдосконалення їхніх знань, вмінь і навичок залежно від досвіду роботи суддів, рівня і спеціалізації суду, де вони працюють, а також з урахуванням їхніх індивідуальних потреб.

          З цією метою Національна школа суддів України організовує тренінги, що є обов’язковими в межах підготовки, а також тренінги, які суддя має право обрати залежно від своїх потреб. 

          На виконання зазначених вимог Закону 24 травня 2017 року у місті Дніпро в межах підготовки суддів місцевих судів Дніпропетровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело тренінг на тему:  «Психологічна адаптація до суддівської діяльності».

         Під час навчання судді розглянули специфіку професійної адаптації, ознайомилися із психологічними методами зовнішньої та внутрішньої саморегуляції емоційних станів та основними методами профілактики синдрому професійного вигорання. 

        Модератором та викладачем модулю, присвяченого психологічним засадам профілактики професійного вигорання суддів, була запрошена суддя Господарського суду Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Вікторія Ярошенко. 

        Крім того, у тренінгу в якості суддів-тренерів приймали участь: суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Вікторія Міхеєва; суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська, кандидат юридичних наук Дмитро Мовчан; суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус; суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська у відставці Галина Маймур; суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Олена Луніна. 

        Особливу увагу під час навчального заходу для суддів було приділено виконанню практичних вправ та обговоренню ситуативних завдань.  

        Наступного дня у Дніпропетровському регіональному відділенні Національної школи суддів України відбувся тренінг для суддів місцевих загальних судів, присвячений особливостям захисту права власності у світлі застосування практики Європейського суду з прав людини.

        В якості викладачів для проведення навчання були запрошені: суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергій Уханенко; суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Вікторія Міхеєва; суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус; суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська у відставці Галина Маймур; суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Олена Турова. 

        Поділився своїми знаннями із заданої тематики і суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний. 

        Учасники заходу заслухали лекцію щодо змісту та мети статті 1 Першого протоколу до Конвенції, основних принципів, понятійного апарату та критеріїв втручання; обговорили проблемні питання, що виникають в судовій практиці при застосування статті 1 Першого протоколу до Конвенції. 

        Тренінг проходив із застосуванням міні-лекцій з використанням презентацій Power Point та виконанням суддями-слухачами практичних завдань, які побудовані на конкретних справах Європейського суду з прав людини. 

        Також, на тренінгу слухачі пройшли первинне і фінальне тестування за самостійно опрацьованими вдома рішеннями Європейського суду з прав людини. 

        У відповідності з вимогами Закону України «Про судоустрій і статус суддів» за результатами проведених заходів суддями-тренерами було проведено оцінювання учасників та анкетне опитування суддів-слухачів щодо якості проведення тренінгу.